Påväg hem till mig från H&M

Jag kollade runt lite på nätet och klickade hem tre saker från H&M´s rea. 
 
Svart kjol med vita ränder i midjan: Om ni kollar lite längre ner på bloggen har jag planerat att köpa denna ett tag och hade turen att den var på rea och kostar just nu 50kr. Ni hittar den här.
 
Skjorta med spets: Denna var ett spontan köp, köpte den efter som jag tyckte den var jätte söt. Den kostar 150kr på rean och ni hittar den här.
 
Ribbad kjol: Har mest svarta kjolar så tänkte att det kunde vara kul med en grå. Den kostar 70kr på rean och den hittar ni här.

Bloggdesign tips | Menyn

 
Jag hade tänkt visa ett enkelt sätt att få in sin instagram i menyn. Jag har ett bildspel i min meny just nu som visar en bild i taget och visar mina instagram bilder. 
 
Jag använder mig av stilmallen som heter Basic (tidigare kallad Fashion). 
  • Börja med att gå in på snapwidget.com.
  •  Tryck sedan på "Get Your Free Widget". Så lär du komma hit ↓
  •  Jag har nu valt "Widget Type" Slideshow, vilket gör att en bild visas i taget.  "Thumbnail Size" är alltså hur stor den blir och jag använder samma bredd som jag har på min meny på bloggen.  Det är bara att trixa och prova sig fram och kan kolla på resultatet genom att kolla "Preview".
  • När du är klar trycker du "Get Widget".  Då ska det komma upp en ruta med en kod, kopiera denna koden. 
  • Nu går du in på din blogg → Design → Redigera HTML → Startsida
  • Om du vill att menyn ska hamna i menyn letar ni upp   <div id="side">.
  • Jag har min widget efter "Senaste inläggen".  Om ni vill ha den där lägger ni den här. 

<div class="navheader">Senaste inläggen</div>
<ul>
{% for entry in blog.entries[:20] %}
<li><a href="{{ entry.url }}">{{ entry.title }}</a></li>
{% endfor %}
</ul>

 

LÄGG KODEN HÄR

 

<div id="profile">

{% if profile %}
<h4>Om</h4>
<a href="http://profile.publishme.se/profile/view/{{ profile.id }}/"><img class="thumbnail" src="{{ blog.blog_path }}profile.jpg" alt="Min profilbild" /></a>
<p><a href="http://profile.publishme.se/profile/view/{{ profile.id }}/"><span style="font-weight:bold"> {{ profile.name }}</span></a></p>
<p>{{ profile.description }}</p><br />
{% endif %}

 

Sen är det bara att testa sig fram. Lycka till!


Ett lite tråkigare inlägg

Det var nu några veckor sedan jag skrev. Äntligen känner jag att jag har tid och ork att blogga. Jag tappade bort min vardagsrutin helt och hade för mycket planerat och för lite tid.  De senaste veckorna har varit ganska stressiga och har inte haft inspiration till att skriva.  Jag har alltså planerat att hinna skriva detta inlägg i två veckor, men det har aldrig blivit. 
 
Vad händer just nu i mitt liv då? Jag försöker hänga med i skolan, där vi har väldigt mycket just nu. Umgås med familj och vänner.
 
Jag har även tänkt satsa på bloggen mer, så jag tänkte fråga er vad ni är sugna på att läsa om? Vad hoppas ni ska dyka upp på bloggen?