Tove Jansson | Sommarboken

"Sommarboken handlar om tre människor som bor på en vacker ö i skärgården: Sophia, hennes pappa och farmor. Det är mest av allt en berättelse om vänskapen mellan en mycket gammal kvinna och en mycket ung flicka. Deras vänskap över generationsgränserna är lika stark och intensiv som en sommar i skärgården kan vara efterlängtad. Sommarboken en glad och varm bok fylld av livskänsla."
 
Åh denna mysiga bok läser jag gärna en gång per sommar! Sommarboken är uppbyggd på 22 fristående kapitel, nästan som en egen novell av varje kapitell! Boken handlar alltså om Sophia, hennes far och farmor! De bor alla tre på en ö i finländska skärgården och Sophias pappa jobbar dock mest hela tiden. Boken berör den nordiska sommaren och en mycket vacker vänskap mellan Sophia och hennes farmor. 
 
För mig är detta ett sommarmåste! Det är fantastiskt hur Jansson målar upp omvärden och vänskapen mellan Sophia och hennes farmor som många säkert kan relatera till! Jag rekomenderar den starkt!

Vecka 34 och planer inför vecka 35

Tisdag igen, skit alltså. Helgen passerade snabbt förbi och plötsligt sitter jag här och det är en ny vecka, igen. Förra veckan fylldes av jobb torsdag-söndag! Jag hann även med att fira en födelsedag och en sväng till farmor och farfar för att plocka en massa blåbär under veckan! 
 
Veckans planer då? Igår hann jag med en luch på stan och sen var jag på teatern på ett möte eftersom jag kommer att hjälpa till där då och då i höst! Idag ska Martin komma hit, imorgon jobbar jag och på torsdag ska jag se ett smakprov ur föreställningen Röst! Resten av veckan har jag småplaner som jag ännu inte riktigt bestämt än. Vad ska ni göra i veckan? 
 

Tankarna efter studenten

Nu när skolorna börjar igen börjar tankarna gå ordentligt. VÄNTA VA SKA JAG ALLTSÅ INTE TRÄFFA MIN KLASS IGEN OCH GÅ ETT ÅR TILL?! Sista året gick så fort med En Julsaga, Liverpool, Anna Nordlander projektet och planering av student&bal. Vad händer nu?
 
Min plan det första året nu efter studenten är att jobba, hoppa på små projekt och tillslut resa. Om resan blir lång eller kort och vars det blir har jag faktiskt inte riktigt bestämt än. Ska jag plugga sen då och isåfall vad? Ja det har jag tänkt och vad vet jag faktiskt inte än, jag har så många olika planer, men jag har tänkt ta det som det kommer. Ni som har tagit studenten hur som eran tid efter studenten ut? Och ni som inte tagit studenten hur ser era planer ut?

TIPS | MEDLEMSDAGAR


Inlägget är sponsrat av och i samarbeete med The Body Shop

 
Ni missar väl inte medlemsdagarna på The Body Shop 25 augusti - 1 september? Man för alltså 20% & en hand cream på köpet när man handlar för 400kr om man är medlem! Jag ska självklart dit och fylla upp mina skåp med massa grejer!
 
En av mina favoriter jag verkligen skulle behöva fylla på är min dagkräm, jag använder mig av Vitamin E Moisture Cream, som ni hittar här! 

Små saker som jag unnar mig i vardagen är...

 
... att ta en mysig fika eller en middag med en fin ibland.
 
... ta en lång promenad medans jag lyssnar på p3 dokumentärer.
 
... köpa ett fint plagg som jag verkligen viljat ha! Alltså jag har en lista med saker jag verkligen vill ha för att inte impulsköpa en massa kläder jag aldrig använder. 
 
... göra lite hemmaspa, ta ett bad och bara skämmer bort mig själv lite. 
 
... är att gå ut i den lilla skogen nära huset och plocka blåbär. Alltså jag älskar verkligen att plocka blåbär!
 
Vilka småsaker brukar ni att unna er i vardagen? 

Lägenhetsdrömmen

Just nu vill jag bara flytta hemifrån till en liten mysig lägenhet. Eller egentligen vill jag bara ha möjligheten att indeda en. Så ibland när jag har lite att göra, gör jag några collage av prylar som skulle passa bra. 
 
 
1/2/3/4/5/6
1/2/3/4/5/6/7
 
1/2/3/4/5/6/7
 
1/2/3/4/5/6/7/8

Jag - listan

 

Jag borde skriva klart ett personligtbrev till ett teaterprojekt jag verkligen vill vara en del av. Det är otroligt långt bort och jag vet inte ens om det finns en chans att vara en del av det, men det hade varit så otroligt kul. 

 

Jag längtar efter hösten. Ja, jag vill resa till varma bredgrader och vill ha sol, men när vädret har varit som det varit är jag less på den regninga sommaren och vill ha vackra löv, dricka chaite & bära mysiga varma tröjor. 

 

Jag vill resa, resa , resa och resa. Åh vad jag vill packa väskan och åka iväg

 

Jag ska faktiskt städa bort lite och försöka skriva på det personligabrevet som ska skickas in innan slutet avdenna månad. 

 

Jag tänker på framtiden mycket. Den här klassiska "efter studenten" ångesten har slagit mig och vet inte riktigt hur, när eller vars jag ska ta vägen. Jag vill resa men har för bra jobberbjudanden just nu för att åka bort en längre tid. Men blir inte saker riktigt som jag tänkt kan det bli en resa eller två under hösten. 

 

Jag läser Torkar aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell del 1, Kärleken, igen. Så bra och handlar om ett sådant viktigt ämne. 

 

Jag är tacksam över Martin. Åh så bra han är och tänk att han är just min. 

 

Jag sparar pengar i massvis och kort i mängder. 

 

Jag vet att jag borde tvätta men är nog egentligen lite för lat ibland. 

 

Jag blir glad av mat, blommor, värme, mysigasamtal och te, alltså just det jag skulle behöva en regning dag som denna.