testar & tipsar om mensappar

Nu ska vi prata om något roligt, och även lite jobbigt, nämligen mens! Är man lika förvirrad som jag kan det vara ganska svårt att ha helt koll på sin mens! Och helt ärligt är det väl lite häftigt att ha koll på sin kropp. Så nu har jag testat och kollat igenom några appar och här kommer resultatet (och nej detta är inte ett samarbete). 
 
P Tracker Lite. Denna app har jag användt i flera år. Har funkat ganska bra! Man kan skriva anteckningar till varje dag och kan lägga in och hålla koll på saker som symton, piller, sex och humör. Dock är inte designen så nice! Designen känns lite barnslig och många funktioner behöver man betala för om vi ska prata om negativa saker.  Ni kan ladda ner den till Iphone här och till android här!
 
 
Clue. Denna app är en ny favorit! En snygg simpel design! Man kan fylla in mycket olika fakta om sig själv som ålder, lägnd och vikt. Håller koll på både mensen och preventivmedel. Denna app går att koppla ihop med Hälsa om man har en iPhone! Skickar även påminnelser och funkar helt ärligt väldigt bra! Något roligt är att man kan lägga in andras cyklar! Negativt är att man bara kan se tre månader fram i tiden. Ni kan ladda ner den till Iphone här och till android här!
 
 
Period Diary. Hyfsat fin och enkel design, funktion för anteckningar finns och man kan fylla i sina symtom.  Nu har jag inte testat den en längre tid men har läst mycket om att den ska vara bra på att räkna ut cykeln! Finns att ladda ner för Iphone här och android här.
 
 
Helt ärligt är det svårt att säga vilken som är bättre än den andra men min personliga favorit är Clue! Den simpla designen, den stora delen fakta som går att läsa och funktionerna gjorde att det är just den jag föredrar! Vilken föredrar ni?
 


Kommentarer

Så bra tips! Föredrar oxå Clue, använder dock ingen just nu, hållar bara en månad sen glömmer jag bort den haha :)

Har använt Period Tracker i typ hundra år, men kanske ska testa Clue! :)

Bra tips!

Såååå bra tips! Synd att jag inte har mens! Kram

Bra tips! Går ju dock på p-piller själv, men annars är det säkert jättebra appar!

Väldigt bra tips :) Jag fyller i i min kalender och har gjort det i flera år. Har stort sett alltid haft en väldigt regelbunden cykel, så det är väldigt enkelt att veta när mensen ska börja. Men ser ju att det kan vara smidigt att ha ett program som räknar ut det åt en :)

Clue är verkligen den bästa mensappen! :)

Bra tips :)

Spännande! Jag är inte mycket för appar, även om de kanske kan underlätta... Har därför inte testat någon av ovanstående och heller inte andra alternativ. Jag blev dock tipsad av en kompis att Natural Cycles är bra och prisvärt.

(Sent) Svar: Det känns så härligt att ha hittat rätt i arbetslivet! Tack för din kommentar.

Kram

bra tips verkligen! =)


kramizz

Sarah

Clue helt klart! Det är den enda mens-appen som inte ser ut att vara gjord för barn. Dessutom vetenskaplig och utvecklar sig hela tiden. Tror de dessutom använder sina användares data i forskningssyfte vilket jag tycker är jättebra. Vi vet så lite om mens och allt som hör till!

Brukade använda en app som hette Period Tracker, men har helt droppat det sedan jag började med p-piller. Så skönt att inte behöva gissa sig fram eller förlita sig på en app eller kalender. Nu kommer den ju samma datum varje månad. Klockrent! :)

Jag har använt P Tracker Lite i flera år också. Tycker lite som du om designen. Lite barnslig. Även nackdel att visa funktioner kostar Men annars är jag nöjd och tänker fortsätta använda den :)


Kommentera inlägget här:


Kom ihåg mig?