om tandborstar

 
Här sitter jag och skriver ett inlägg om tandborstar, och det kanske är viktigare än ni tror. Det rekomenderas att man ska byta tandborste vad tredje månad. Det blir 4 tandborstar per år. Tänker vi oss då att man lever lika länge som medelivslängden i Sverige, vilket är 82,55 år, blir det 330,2 tandborstar. Tänker man då på hur många personer i världen som använder tandborstar och sedan plussar på alla extra tandborstar, resetandborstar osv. blir det tillslut en ganska stor summa. Tänker man sedan på att nästan alla dessa tandborstar är gjorda av plast blev det ett ganska självklart val för mig att byta till en trandborste tillverkad av trä. 
 
Jag använder mig just nu av en Humble Brush som är tillverkad av panda vänlig bambu och är helt BPA fri. Skafftet är alltså nerbrytbart. Detta är inte ett samarbete och det finns fler företag som tillverkar tandborstar i trä. För varje köpt tandborste så doneras även en. Det är alltså ett smart val för dig själv, den som tandborsten doneras till, och för miljön! Tänk att valet av tandborste kan göra så mycket skillnad. Just Humble Brush hittar ni här i olika storlekar och färger! 
 
 
 


Kommentarer

Bra tips! :-D Kramis

Alltså åh, låter ju helt fantastiskt! Tack för tipset! :)

Ja, visst blir det som en "ögonöppnare" när en börjar tänka på hur många det blir av sådana till synes "små" saker i vardagen. Borde ju vara en helt sjuk mängd plasttandborstar som kasseras här i världen varje år.

Jag har också, nyligen, börjat använda just den där tandborsten. Och jag tycker det känns så bra :-D

Bra tips!!!

Viktigt att läsa faktiskt!

Vilket bra tips! :)

Såå bra tips!!

Vilket bra tips!

Intressant att läsa! Kram

Åh så bra tips!

Men åh vilket bra tips! Tack <3

Jag byter tandborste en gång i månaden :)

Nice

Får testa en trä tandborste nu snart när det är dags att byta igen!

Så bra tandborste! :)

åh låter som bra tips vi byter ju oftae än var tredje mån här varannan minst

Haha wow! Tänkvärt det där ändå :D

Hej fina du, va gärna med i veckans blogg skulle vara superkul! :)


Kommentera inlägget här:


Kom ihåg mig?