Kristian Gidlund | I kroppen min

"Jag fick beskedet på en torsdag, strax innan jag skulle äta pannkakor. Men det började långt innan dess. Så klart. Jag ska försöka berätta. Jag ska försöka. Och redan där misslyckas jag. Har skrivit och raderat alldeles för länge nu. Det här är nog en självisk bok. Skapad av mig själv. För mig själv. Och om du vill läsa får du gärna göra det. Men det här är mitt sätt att hantera den här situationen. Mitt sätt att tygla det som har tvingat sig in i mitt liv. Som jag måste leva med. Jag hade tänkt berätta hur allt började, hur jag har tänkt sedan den där torsdagen. Jag hade tänkt berätta om vilka känslor som har osat, fräst och dundrat inom mig. Men jag orkar inte vara saklig. Inte vara föredömligt dramaturgisk i berättandet. Inte nu. Kanske senare. Men det finns något som jag måste berätta. Och om det upprör någon att det var på det här viset som ni fick reda på det, så är jag ledsen för det. Förlåt. Men ingen är mer upprörd över det här än jag. Jag lovar. Det finns något som jag måste berätta. Jag har cancer. Allting har förändrats. I morgon börjar min cellgiftsbehandling. Och den där torsdagen åt jag mina pannkakor kalla." 
 
När jag var i Kap Verde läste jag I kroppen min: Resan mot livets slut och alltings början. Boken är baserad på texter från Kristians Gidlunds blogg, den hittar ni här, som han började skriva när han fick sin första cellgiftsbehandling mot cancern. Man får följa med i behandlingarna, att bli frisk, att bli sjuk igen, vardag och faktumet att han vet att han ska dö. Hur lever man om man vet att man ska dö? Att få ta del av alla tankat känns som en gåva. Jag kan rekommendera alla att läsa boken. Den berör och gav mig ett helt nytt perspektiv på livet. Livet kan ta plötsliga vändningar och det kan lika gärna hända mig. 


Kommentarer

Den verkar bra men jobbig! viktig handling!

Vilken tragisk berättelse men så viktig <3 Kramis

Tragisk berättelse, men superviktig. Ska nog läsa den!

Verkligen tragisk berättelse!!

Fin blogg du har!<3

Svar: Tack!
Julia Hellgreen

låter som ett väldigt bra boktips!

Men wow den måste jag läsa!

Åh, jag grinade nästan konstant när jag läste den <3

Den låter verkligen läsvärd! <3

Åh, den där cancern är så hemsk :(

Vilket bra tips! Lät som en läsvärd bok. Men usch vad hemskt också :(

Härligt med boktips! Kram

Tack för tipset, den hade jag velat läsa :)

har hört den är jätte bra han dog väl sen ?
bra om man har anhöriga i sjudomen hade ja kanske behövt me pappa nu
kram kram

Svar: Jo tyvärr! Kram!
Julia Hellgreen

Låter som en väldigt fin bok :)

Så läsvärd!!

Åh den vill jag läsa!

Jag har inte läst hans bok, men jag följde hans blogg på slutet. Han var fantastisk denna kille, som jag grät när jag såg honom i programmet Jills veranda. Har du inte sett det så gå in på SVT play du hittar det säkert där.

Jag lyssnade på hans sommarprat, fantastisk människa verkade han vara!

Har själv inte läst hans bok men jag har bara hört gott om den, så den kanske är värd ett försök. Har inte läst en vettig bok sen jag började plugga men abstinensen börjar gå åt skogen nu! Så denna kanske det får blir, tack för tipset!

Kram

Så sorglig men viktig bok, ingenting jag skulle klara av att läsa men följde hans blogg lite när han skrev den så har lite koll, var hemskt att läsa om hans öde. Men så bra bok! :)

har funderat på den så ska nog ta och skriva upp den på "att läsa listan"

Lät som en bok för mig!


Kommentera inlägget här:


Kom ihåg mig?